Landauer
stalhouderijnienoord Landauer
Deze originele glaslandauer is gebouwd in +/- 1900 en is in 1990 volledig gerestaureerd. Het rijtuig staat op rubberbeslag om het rijcomfort te verhogen en is voorzien van een scharnierend daksysteem. Hierdoor is het rijtuig naar uw wens en afhankelijk van het weer als volledig gesloten, half open of volledig open rijtuig te gebruiken.

stalhouderijnienoord 02
Het rijtuig wordt getrokken door minimaal 2 Friese paarden en wordt meestal ingezet bij bruiloften/trouwerijen, bij het vervoer van prominente personen of als volgrijtuig bij een begrafenis of crematie.

stalhouderijnienoord 03

Victoria
stalhouderijnienoord Victoria1
De Victoria is een halfopen trouwkoets met leren overkapping en biedt plaats aan een bruidspaar.

Jan Plezier
stalhouderijnienoord JanPlezier

De Jan Plezier of Gezelschapswagen biedt plaats aan 12 volwassen pasagiers. De coupé is bedekt en rondom open maar kan ook worden gesloten, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dit rijtuig kan worden ingezet als volgwagen bij een trouwrit en vervoert dan bijvoorbeeld de wederzijdse ouders, broers en/of zusters.

Ook kan de Jan Plezier worden ingezet voor een rondrit of een recreatieve tocht, met bijvoorbeeld onderweg een "sherry-stop" op een mooie rustplaats ergens in de natuur op een mooie zomerse weekenddag voor als u wat te vieren hebt en u wilt uw gasten wat bijzonders bieden: Vertier met de Jan Plezier!

Rouwkoets
stalhouderijnienoord 22
In vroeger tijden werd een overledene vaak met een rouwkoets naar het kerkhof vervoerd. Oude tijden kunnen herleven en wij kunnen dit voor U waar maken. De koets wordt naar keuze getrokken door 2 of 4 Friese paarden en is een bijzondere en stijlvolle invulling van een uitvaart. Prijs hiervoor op aanvraag.

Knipsel